Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 147 - няколко въпроса преди покупка

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 147 - няколко въпроса преди покупка

Здравейте фенове на Алфа Ромео ! Пиша именно тук, защото съм сигурен че ще получа най-доброто и най-точното мнение именно от вас ! И така ... един мой приятел ми предложи да ми продаде Алфата си (Алфа Ромео 147 1.6 twin spark Бенз.) Колата е изключително запазена на външен вид ... абе просто красива .. влюбих се в нея още когато я видях за пръв път ... та колата е в много добро козметично състояние, както интериорно така и екстериорно. Но тук идва и моят въпрос ... заслужава ли си тази кола, защото получих много мнения колко голям разход на бензин имала, колко скъпи й били частите, ... колко скъпа била подръжката й ... и т.н. За това моля ми отговорете на тези въпроси:
    1. Заслужава ли си самият модел 1.6 туин спарк бензин и какъв разход дава ? ( рядко обичам да натискам газта особено в градски условия)
    2. Средно колко излиза обслужването на тази кола ?
    3. "изключително" скъпи ли са частите за нея както ми беше споменато ?
    Благодаря Ви предварително !!

Първоначално публикувано от slav_ Покажи съобщение
    Здравейте фенове на Алфа Ромео ! Пиша именно тук, защото съм сигурен че ще получа най-доброто и най-точното мнение именно от вас ! И така ... един мой приятел ми предложи да ми продаде Алфата си (Алфа Ромео 147 1.6 twin spark Бенз.) Колата е изключително запазена на външен вид ... абе просто красива .. влюбих се в нея още когато я видях за пръв път ... та колата е в много добро козметично състояние, както интериорно така и екстериорно. Но тук идва и моят въпрос ... заслужава ли си тази кола, защото получих много мнения колко голям разход на бензин имала, колко скъпи й били частите, ... колко скъпа била подръжката й ... и т.н. За това моля ми отговорете на тези въпроси:
    1. Заслужава ли си самият модел 1.6 туин спарк бензин и какъв разход дава ? ( рядко обичам да натискам газта особено в градски условия)
    1. Разхода не е бог знае колко голям, щом не натискаш ще е около 11-12 най-много!!!
    2. Излиза колкото всяка друга кола от този клас, т.е. съвсем нормално си е, с разликата е че имаш 8 свещи (предполагам си наясно).
    3. Частите са с нормални цени, лично аз наблюдавам че колкото по популярна става марката толкова по-евтини и станаха те...

Това е! Преди да я купиш направи качствена диагностика на място където се занимават с такива коли и знаят за какво става въпрос!
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мм...според мен, ако я натискаш много, разхода ти ще е повече от 11-12...
      Свещите са 200тина лв комплекта, ролки и ангренаж-250тина лв с SKF ролки, накладките са по 60тина лв чифта, филтрите са като на другите коли-20тина лв
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

....по окачването от пред: 2 бр горни + 2 бр долни носачи = 700лв (ТРВ) + 2 биалетки по 35лв (ТРВ) + 50лв тампони на стаб. щанга (супер про)...

Разхода на 1,6ТС 120 коня е идентичен като на 2.0ТС....А разлика във вървежа има голяма повярвай
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Що се отнася до окачването, нека (евентуалния ни нов) колега знае, че има вариант и да мине значително по-евтино с окачването, ако вместо цели носачи, мине на полиуретан... цените са в темата на Ферарист при платените обяви.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

И все пак 1.6 си е поне с кило по-икономична
            147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
            Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
            156 2.4 JTD - ex

Comment

определено препоръчвам 2.0 с ръчни скорости!

да погледне тази:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...546&f1=details
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Конкретно тази и аз му я препоръчвам! Заслужава си
                147 2.0 Selespeed 51%Sofia Driving
                Stilo 1.6 - ex 75%Sofia Driving
                156 2.4 JTD - ex

Comment

Аз пък му препоръчвам да бяга от варианта Туин Спарк като дявол от тамян
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

по принцип ако те интересува колата ти да не харчи много литри, дизела в града ще харчи колкото бензиновата извън града. това е най така общо казано от моя скромен опит с автомобили.
                    1.9JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от slav_ Покажи съобщение
                      Ммммммм даааа, темата не въви на добре..... бензин-дизел.........така, че аз няма да се включвам в спора.........
                      Но колеки моля не заблуждавайте човека, защото на Голф или Астра например поддръжката и обслужването е в пъти по ефтина, окачването е доста по просто и т.н.

Сега вече тук идва момента, че те нямат нищо общо с Алфата, като кола, нагласа и т.н.
                      Също така както споменаха колегите преди мен, ако се чете по-обстойно форума има доста по-ефтини алтернативи за ремонт........... стига човек да има желание да си помогне..............
                      И на края прочти мало форума и ще си отговориш на всички въпроси..................
                      Успех.
                      Last edited by haljscho; d.m.y г., 21:42.
                      sigpic
                      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                      147 JTDm 140-Малката манекенка
                      GT- JTDm 150

Comment

Взимай 2.0 ТС, 1,6-цата ще ти омалее бързо, разхода е много близък, поддръжката почти еднаква.
                        Arena Coast Customs

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=42145

Comment

Working...
                          X